"Global Düşün, Yerel Uygula"

Amasya Genelgesinin Cumhuriyet Tarihimizdeki Önemi ve Yeri (Toplantı Daveti)

3 min read

Bahçeşehir Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde 12.09.2019 tarihinde saat 19:30’da düzenlenecek etkinlikte konuk konuşmacı Tarihçi / Akademisyen Orhan Çekiç olacak.
Kulüp başkanı Av.Nihal Ekin ” Amasya Genelgesinin Cumhuriyet Tarihimizdeki Önemi ve Yeri konulu sunumla tarihimizin dönüm noktası günlerine yelken açacağız” .dedi.

Konuşmacı : Orhan ÇEKİÇ
Konu : Amasya Genelgesinin Cumhuriyet Tarihimizdeki Önemi ve Yeri
Bahçeşehir Rotary Kulübü
2019-2020 Dönem Başkanı
Av.Nihal EKİN
nihal@ekin.av.tr
0533 644 54 14
Tarih : 12.09.2019
Saat :19:30
Adres: Bahçeşehir Gölet Şark Sofrası
Yemek Bedeli: 70,00 TL

Orhan Çekiç’in biyografisi…
Orhan Çekiç 1943 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.
İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra özel teşebbüse geçerek, IBM ve ITT gibi uluslar arası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Medya sektörüne geçerek, Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulunan Çekiç BEST FM’de 40 hafta süreyle, “Atatürk’ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı’nı anlattı.
Orhan Çekiç  40 yıldan bu yana Cumhuriyet tarihine ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdürüyor, dizi konferanslarında, hazırlayıp sunduğu TV programlarında,  Türk Yakın Çağ Tarihi’ni, Cumhuriyetin Kazanımları’nı, Kurtuluş Savaşı’ nı, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatıyor.Akşam Gazetesi için, “Son Üç Yüz Gün”, “Cumhuriyet’e Giden uzun İnce Yol”, “Büyük Taarruz” gibi diziler yazdı. “Kurtuluş Savaşı” Gazetesi’ni yayınladı.
Orhan Çekiç’in İlk Şiir kitabı “Prangalı Özlem”, 1972 yılında yayımlandı.

2007 yılında “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli”, “Mondros’tan İstanbul’a”, “Samsun’dan Erzurum’a”,”Sivas’tan Ankara’ya” Cumhuriyet Kitapları tarafından yayınlandı.
“Ermeni Sorunu”, “ 19 Mayıs- Devrime İlk Adım”, “Rejimin Adı Cumhuriyet”,”Kaybettik: 10 Kasım” gibi belgesel gazeteler yayımlayan Orhan Çekiç EXPO TV’de, “Beni Hatırlayınız. Gazi Mustafa Kemal.” Programını 80 hafta süreyle hazırlayıp sundu. Çekiç ayrıca TEKNOLOJİ TELEVİZYONU’nda 60 hafta boyunca, “Konuşan Tarih” programını hazırladı ve sundu,
Orhan Çekiç halen  Gedik Üniversitesinde öğretim Görevlisidir. Orhan Çekiç evli ve iki çocuk sahibi.