"Global Düşün, Yerel Uygula"

“Gölette mücadele verilmeseydi 5000 konut ve 7 katrilyon rantın önü açılacaktı”

3 min read

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başakşehir’de KİPTAŞ’a 2016 yılında satılan arsa ve 4 gün içerisinde elde edilen rantı KRT Televizyonundakamuoyu ile paylaşmıştı. Geniş yankı uyandıran açıklama sonrası Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Barış Karabulut Başakşehir’in mahallesine dönüştürülen Bahçeşehir’de yıllardır yaşanan hukuksuz imar rantlarına dikkat çekti.

İmamoğlu 2016 yılında Başakşehir’de özel bir inşaat şirketinin yine özel bir şirkete 7 Ocak 2016’da 78.000 m2 bir arsayı 49 milyon TL’ye sattığını, bu alımı yaptıktan 4 gün sonra ise arsayı yeni alan şirketin arsayı KİPTAŞ’a 130 milyona sattığını açıklayarak “Şaşırır insan 4 günde 81 milyon TL, bugün ki rakam ile 216 milyon TL, 27 milyon dolar, Ak Parti ile bağı olan şirketin cebine gidiyor” dedi. Yıllardır bölgede gerek kamuoyunu bilgilendirme ve gerekse hukuksal bir mücadele sürdüren Bahçeşehirliler Derneği (BADER) 2013’de Bahçeşehir’de 12 parselin imar değişikliği ile gündeme gelen Gölet alanında ve çevresinde Kiptaş’ın 5000’in üzerinde konut üreteceği gerçeğini yıllardır kamuoyu ile paylaşıyor, bizlerde haberimizde sizlere duyuruyorduk. BADER Başkanı Uğur Barış Karabulut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları sonrası şunları söyledi. “Verilen mücadelelerle 2013’de iptal edilen planlara 2015’de yeni planlarla gelinmiş ve Gölette hukuksuz ticari ünitelerin yapımına başlanmıştı, halen Danıştay da daha öncesinde yürütmeyi durdurma kararı aldığımız bekleyen 2 dosyamız var. Hukuk mücadelemiz aralıksız sürüyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve İBB’nin bu yaşanan hukuksuzluğa dair ayrıca soruşturma açtığını öğrenmek ve kamuoyunu bu konuda aydınlatması sürece emek veren bizleri ve umut bekleyen birçok komşumuzu çok mutlu etti. Hukuksuzluğa karşın sürdürülecek her mücadele de geçmişte olduğu gibi bugünde sonuna kadar sürecin takipçisi olacağız. Sayın İmamoğlu açıklamalarında 78.000 m2’deki hukuksuz rantın bilgilerini paylaşmış ancak 2013’de geçirilmek istenen planlar 200 bin m2’ninde üzerindeydi, eğer planlar geçip Gölet’e bugün ki ticari üniteler yerine KİPTAŞ blokları dikilseydi elde edilecek rantın büyüklüğü 7 katrilyonun üzerindeydi. Gölette mücadele verilmeseydi 5000 konut ve 7 katrilyon rantın önü açılacaktı. Her türlü yasal kazanımlarımıza rağmen 2015 sonrasında gerçekleşen inşaatların da Danıştay’da yürütmeyi durdurma dosyaları bekliyor ve ayrıca idari mahkemelerce ruhsat yönünden yasal olmadığına dair sonuçlara da ulaşıldı”

BADER Başkanı Uğur Barış Karabulut’da aynı kanalda geçtiğimiz aylarda Kent ve Yaşam programına konuk olmuş Bahçeşehir’de yaşanan rantın ve verilen mücadelelerin detaylarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Programın Tamamına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.